Karın Estetiği

Abdominoplasti veya karın germe ameliyatında karın bölgesindeki yağ ve deri fazalalığının çıkarılarak bu alandaki deformitenin düzeltilmesi hedeflenir. Aynı işlem esnasında karın duvarındaki gevşemiş kasların sıkılaştırılarak karın duvarının yeniden şekillendirilmesi de gerçekleştirilir. Bu ameliyatla karnın gevşek, yağ dokusu artmış görünümü düzeltilmekte, düz ve gergin görünüm kazanması sağlanmakta  ayrıca bel inceltilmektedir.

Abdominoplasti ameliyatında cildin esnekliğinin durumuna bağlı olarak klasik abdominoplasti veya mini abdominoplasti yöntemleri uygulanabilmektedir.

Eğer meydana gelen değişikler çok fazla değilse çatlaklar ve sarkma miktarı az ise, göbek deliğinin üst kısmındaki karın kasları ayrılmadıysa yani bombelik yoksa mini karın germe ameliyatı uygun bir seçim olacaktır. Mini karın germe ameliyatında ameliyat kesisi sezaryen kesisinin daha altında ve bu kesiden 5-8 cm daha uzun olarak planlanır.

Tam karın germe ameliyatında ise kesi sezaryan kesisinden 10-20 cm daha uzun olacaktır. Bu kesinin uzunluğu yada kısalığı  alt karnınızdaki sarkma ile dogru orantılıdır.

Tam karın germe veya mini karın germe ameliyatında tüm karın bölgesine liposuction ya da lazer liposuction uygulanarak bu bölgede ki yağ dokusu alındıktan sonra karın germe işlemine geçilecektir.

Operasyon Öncesi Yapmanız Gerekenler

Eğer geçirdiğiniz önemli bir hastalık,ameliyat,düzenli olarak kullandığınız bir ilaç varsa  bunu operasyondan önce doktorunuzla paylaşmanız gerekmektedir. Aspirin gibi kan sulandırıcı ilaçlar kullanıyorsanız bu konuyu doktorunuzla konuşup ameliyattan önce ilaç kullanımını sonlandırılmalıdır. Operasyona karar verip randevu aldığınız zaman operasyon yapılacak bölgeye göre size ödem(şişlik) ve morluk olmaması için ilaçlar başlanacaktır. Ameliyat öncesi tahlilleriniz ameliyat olacağınız hastanede yapılacaktır.

Operasyon Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Operasyon genel anestezi şeklinde uygulanacaktır. Karın germe normal operasyon süresi 2.5 saat mini karın germe operasyon süresi 1-2 saattir. Operasyona girmeden önce anestezi uzmanımızla odanızda görüşeceksiniz. Karın germe işleminden sonra bir kaç hafta karın bölgesinde geçici bir ağrı, morarma, şişlik veya uyuşma olabilir. Bu operasyondan sonra 1 gece hastanede kalmanız gerekmektedir.

Operasyondan Sonra Takip Süreci

Operasyondan sonra 3. gün pansumanınız yapılır, pansumandan sonra banyo yapmanızda bir sakınca yoktur.Dikişler gizli olduğu için dikiş alınmayacaktır.Eğer diren yerleştirildiyse diren alınır.Kontrolleriniz 6. Gün 10. Gün ve ayda bir olmak üzere düzenlenir.​

Operasyondan Sonra İyileşme Süreci

Sosyal hayatınıza ve iş hayatınıza dönmeniz 3-4 gün alacaktır. Bu operasyondan sonra size çift korse verilecektir. Bu korse değiştirilerek 20 gün kullanılacaktır.20. gün sonunda yapılacak olan LPG vakum masajlarıyla iyileşme hızlandırılır.